OVER ONS

Ons "gezin" bestaat uit twee personen ( mijn eigenaren Mark en Muriel), uit 4 vogels (dwergpapegaaien Donald, Bluetooth, Jong en Punky) en uit vier konijnen (Brommer, Beauty, Brico en Blanc), en uit de twee vrouwtjes Pixie-Bob (Penny en Duchess) en natuurlijk uit mijzelf, Balou. Zoals ik u al vertelde, wonen we in Woerden (tussen Gouda en Utrecht). En thuis zowel als in de tuin leven we gezamenlijk in harmonie.

In deze “cattery” groeien wij, Pixie-Bobs, in een sociaal klimaat op als onderdeel van het gezin. We zijn niet van elkaar gescheiden en leven niet in kooien.. Al vanaf de leeftijd van 13 weken loop in aan de lijn, dus in sproei buitenshuis en niet op het meubilair. Daarom is het huis mijn territorium en dat deel ik met de viervoetigen en tweevoetigen (Mark en Muriel). Uitsluitend wanneer een van mijn dames Pixie-Bobs in verwachting is, heeft zij recht op een aparte kamer voor haar en de kleintjes. Opdat ze kunnen rusten. Maar ik kan u zeggen dat ik dit niet leuk vindt aangezien ik, net als alle andere Pixie-Bobs, het liefst omringd wordt door mijn naaste familie.

Mijn eigenaren hoorden van de Pixie-Bob rond het einde van 2006 en na een zoektocht en het lezen in detail van de karaktertrekken van mijn ras, begonnen ze vroeg in 2007 te zoeken via diverse internet sites om zodoende een Pixie-Bob te bemachtigen.

Het feit is dat Mark allergisch is voor katten; Muriel had nooit gedacht ooit een dergelijke dier te kunnen bezitten. Desalniettemin probeerden ze het experiment en tot mijn plezier kan ik zeggen dat tot nu toe het haar van Pixie-Bobs geen invloed op Mark heeft en ook geen allergische reacties geeft bij het aanraken